Legyengülél? - töltődj fel

2017.08.21

Van az a pont, amikor azt mondjuk elég volt és ki sem akarunk kelni az ágyból. Be szeretnénk takarózni és csak feküdni. Íme néhány tipp, hogyan pörgesd magad vissza az életbe és mozgásba.

Általában minden évszakban kap egy gyenge "defektet" az immunrendszerünk. Tavasszal ezt kimondottan "tavaszi fáradtságnak" nevezzük.

Mi ennek az oka?

Az egészség a WHO megfogalmazásában: testi, lelki és szociális jólét állapota, mely nem a betegség hiányát jelenti. Ez egy rugalmas alkalmazkodási állapot a környezeti változásaihoz. Ha fel vagyunk töltődve minden szempontból, abban az esetben ezt az akadályt jól át tudjuk ugrani. Ilyen környezeti tényezők: időjárás változasok, munkahelyi hajtás...stb. Ekkor a szervezet jelzi valamilyen formában, hogy töltésre van szüksége.


Nézzük hát a RELOAD tippeket. Újra töltés On!

Először is kiegyensúlyozott táplálkozásra van szükségünk. Továbbá a bélflóra rendbehozására, hogy a vitaminok és ásványi anyagok könnyebben fel tudjanak szívódni a szervezetben.

Friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, továbbá ne felejtsük el a fűszer és gyógynövényeket sem. Csak néhány ezek közül....

Fokhagyma: Jótékony hatása a gyulladáscsökkentés és a bacik, vírusok pusztítása. Na jó a szájszag már mellékes lesz utána, de az egészségért bármit.

Gyömbér: A legjobb friss citromlével és mézzel elkeverve. Ütős immunbomba...

Zöld zöldségek: Szinte a legjobb vitaminforrások. Minden amire szükségünk van bennük van. Ráadásul az érfalat is erősíti és vér oxigén ellátást is segíti.

Fűszerek közül nagyon jótékony hatású a kurkuma is. Mindenbe tegyél egy csipetet és hamarosan meghozza az eredményét. Hidd el hatásos.

Arra figyeljünk, ha zöldséget vagy gyümölcsöt fogyasztunk ne fagyasztottat használjunk vagy ne főzzük őket. De ha mégis, akkor .... Mirelitnél (persze ha saját kertből van) abban az esetben próbáljuk meg felhasználni a kiegedett levet, mivel ezek találhatóak azokat fontosabb számunkra fontos "alapanyagok", melyek talán segítik a regenerecáiónkat. Főzés helyett pedig párolás, blansírozás legyen a mérvadó.

Ha már nagy a vész, próbáljunk ki kúrákat. Itt javasolnám egy természetgyógyász fitoterapeuta megkérdezését ilyen esetekben. Kiváló teákat és natúr módokat tud majd ajánlani.

Az apróbojtorján te kiváló antibakteriális hatású és még finom is.

Igyunk sok vizet, amit nem győzök hangsúlyozni, hiszen segíti a méreganyagok kiürülését.

És mindenekelőtt lelkileg és szellemileg pihend ki magad egy erős munkahét vagy otthoni rohanás után. Tudod... szokták mondani minden fejben dől el. Kapcsolj ki. Nevess és töltsd az idődet azokkal akiket szeretsz.

Így hát feltöltésre fel és irány Maminbabára. :-)